De afgelopen weken heb ik de HP Pavilion 15-eg2758nd getest. In het algemeen gebruik ik de laptop vooral voor internetten, presentaties, studieopdrachten, videocalls, muziek luisteren en films kijken. De installatie was eenvoudig dankzij duidelijke stappen en Microsoft-synchronisatie. Wel stoorde de automatisch gedownloade McAfee-bloatware, die je handmatig moet verwijderen.
De laptop heeft een aantrekkelijke zwart-zilveren kleurcombinatie en een groot scherm, ideaal voor productiviteit. Het toetsenbord heeft verlichting, een vingerprintscanner en een grote touchpad. De speakers aan de onderkant zorgen soms voor dof geluid, en er is geen schuifje om de camera af te dekken. De batterijduur van maximaal 5 uur kan een uitdaging zijn als je een dag onderweg bent en je laptop veel gebruikt. Gelukkig is je batterij wel snel weer opgeladen.
De laptop voelt stevig aan en is snel voor zijn prijsklasse. Het tactiele toetsenbord helpt typefouten verminderen. Het scherm is helder, maar lastig te lezen in direct zonlicht. Al met al is het een uitstekende productiviteitslaptop voor een redelijke prijs.
Pluspunten
- Makkelijk te installeren
- Goed toetsenbord
- batterij is snel op te laden
Minpunten
- Batterij gaat maar 5 uur mee
- Geluidskwaliteit van de audio kan beter